Fabius: Vi har ingen oplysninger om IS-angreb på metro

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, siger, at der "absolut ikke har været nogen efterretninger, der bekræfter Iraks oplysninger om mulige angreb på metroen i Paris og i amerikanske storbyer."

Fabius reagerer fredag i New York, hvor han deltager FN's Generalforsamling, på irakiske oplysninger om, at Bagdad skal have modtaget "pålidelige" efterretninger om, at Islamisk Stat (IS) har planer om at angribe undergrundsbaner i Paris og amerikanske storbyer.

- I dag, mens jeg har været her, har jeg modtaget rapporter fra Bagdad, hvor der har været foretaget anholdelser af nogle få elementer, og der er netværk uden for Irak, som planlægger angreb, sagde den irakiske regeringsleder Haider al-Abadi torsdag i New York.

Oplysningerne var øjensynligt baseret på udsagn fra personer, som er anholdt i Irak. De pågældende, der kæmper for Islamisk Stat, har franske og amerikanske statsborgerskaber.

Selv om USA ifølge officielle kilder heller ikke har modtaget efterretninger, der bekræfter påstanden, har myndighederne i New York skruet op for sikkerheden og polititilstedeværelsen omkring undergrundsbanen og andre trafikknudepunkter.

- Vi er overbeviste om, at beboerne i New York er sikre, sagde byens borgmester, Bill de Blasio, tidligt fredag ved et pressemøde på en metrostation på Manhattan.

Frankrigs præsident, François Hollande, har også meddelt, at sikkerheden i Paris og resten af landet bliver skærpet.

- Præventive foranstaltninger mod risikoen for terror vil blive styrket i det offentlige rum og i den offentlige transport, står der i meddelelsen.

Frankrig anses som et mål for terror, efter at en gruppe tilknyttet IS onsdag halshuggede en bortført franskmand i Algeriet. De islamistiske bortførere havde krævet, at Frankrig stopper sin deltagelse i luftangreb på Islamisk Stat i Irak for at skåne den 55-årige franskmand.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip