Facebook tjener mindre trods øget omsætning

Facebook fortsætter med at være verdens mest udbredte sociale netværk.

It-selskabet offentliggjorde onsdag regnskabet for første kvartal af 2015, og det viste en stigning i antallet af brugere i forhold til året før på 13 procent, så der er i dag er 1,44 milliarder verdensborgere med en Facebook-konto.

Samtidig lykkedes det at løfte selskabets omsætning med 42 procent i forhold til fjerde kvartal 2014.

Men indtjeningen faldt til gengæld med 20 procent til 509 millioner dollar, ikke mindst fordi firmaet har brugt mange penge på udvikling af nye tjenester og apps.

Stifter og direktør Mark Zuckerberg er dog ganske godt tilfreds.

- Dette var en stærk start på året. Vi fortsætter vores fokus på at tjene vores brugere og forbinde verden, siger han.

Markedet havde forventet en endnu højere omsætningsfremgang, og derfor blev Facebook-aktien handlet et par procent lavere fra morgenstunden.

Facebook har været særdeles offensiv, når det handler om opkøbe konkurrerende produkter. Det gælder blandt andet Instagram og WhatsApp, som begge nu ejes af Facebook.

Selskabet forventer en stigning i udgifter i 2015 på op til 65 procent i forhold til sidste år, men Facebook forsikrer, at det har en sikker hånd på udgiftshåndtaget.

Et andet stort amerikansk onlineselskab afleverede også kvartalsregnskab onsdag. eBay, der er en markedsplads og et auktionshus på nettet, overraskede positivt med en højere indtjening end forventet i første kvartal.

Nettoresultatet på 626 millioner dollar svarende til 4,3 milliarder kroner sendte aktien op med fire procent i efterhandlen på børsen i New York.

Både Facebook og eBay melder om tab i overskuddet på grund af den for tiden stærke amerikanske dollar.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip