Facebook tror ikke på denne mands navn

Chase, som oprindeligt kommer fra Hawaii, er kommet i problemer med Facebook, fordi hans mellemnavn adskiller sig en del fra de gængse navne. Og det har fået det sociale medie til at fryse Seattle-borgerens Facebook-konto. Det skriver Huffington Post.

I sidste uge fik Chase Nahooikaikakeolamauloakalani Silva Facebooks navnpoliti at føle, da Facebook frøs hans konto - med begrundelsen at de mistænkte, at Chases 29 bogstavlange mellemnavn var falsk. Facebook har truffet beslutningen, fordi de ønsker at holde deres side sikker.

Læs også: Facebook knuser fars hjerte: Din baby-dreng er for anstødelig

Men Chase hedder rent faktisk Nahooikaikakeolamauloakalani til mellemnavn og vil ikke ændre navn, selvom Facebook har opfordret ham til at gøre det, hvis han vil have sin profil åbnet.

- Jeg er en stolt hawaiianer, der ønsker at kunne vise mit hawaiianske mellemnavn, forklarer Chase og tilføjer:

- Det betyder at være stærk og at drage styrke fra himlen.     

Læs også: Derfor sletter dine venner dig på Facebook

Den utilfredse Chase har lagt et billede af sit pas med det fulde navn og Facebooks henvendelse på sin Facebook-side - det kan ses nederst på siden. 

Da Chases oprettede sin profil på Facebook, forkortede han mellemnavnet til et "N", fordi han vidste, at der ikke var nogen nem måde at få adgang til en konto uden at ændre sit navn. Men da Chase ville bekræfte sin identitet på en informationside på Facebook, skrev han sit fulde navn, og så vågnede Facebook.

"Vi har altid krævet, at folk bruger deres rigtige identitet på deres Facebook-profiler," skriver Andrew Souvall, en repræsentant for Facebook, til Huffington Post i en mail og tilføjer:

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

"At folk har en tendens til at bruge "falske navne til at engagere sig i dårlig opførsel" online. Vi anerkender også, at en persons virkelige identitet er ikke nødvendigvis det navn, der vises på deres juridiske dokumentation. Og det er derfor vi accepterer andre former for identifikation."

Chase har ingen planer om at kontakte Facebook for at bevise sit navn, i stedet synes han, at Facebook skulle lade deres brugere hedde, hvad de har lyst til.

Se Chases Facebook-opdatering her: 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Chase N Silva.

 

 

Dagens Gossip