Facebooks milliardinvestering ændrer svensk lokalsamfund

Med it-giganten Apples varslede milliardsatsning i Viborg har lokalsamfundet udsigt til et økonomisk boost og mange hundrede nye arbejdspladser.

En lignende omvæltning ramte i 2011 den nordsvenske by Luleå, da Facebook besluttede at placere sit første europæiske datacenter netop der.

Det viser en analyse af Facebooks indtog i det nordsvenske, som konsulentfirmaet Boston Consulting Group sidste år gennemførte for Facebook.

Konklusionerne gælder for årene 2011-2013, samtidig med at analysen tegner et billede af, hvordan den økonomiske påvirkning vil fortsætte frem mod 2020.

Alene i perioden 2011-2013 blev der ifølge analysen skabt 900 job og brugt 1,17 milliarder kroner i Sverige. Hvis alle økonomiske påvirkninger regnes med - både direkte og indirekte - handler det snarere om 2,73 milliarder kroner.

Det skriver Computer Sweden på sin netavis på baggrund af analysen.

Det slutter dog langt fra her. Endnu et datacenter er således under opførelse, og i rapporten konkluderes det, at den totale økonomiske gevinst frem mod 2020 vil lande på et stykke over syv milliarder kroner.

I alt vil 2200 personer blive beskæftiget i kraft af Facebooks indtog. Det svarer til 1,5 procent af Luleås økonomi, skriver Computer Sweden.

Begge datacentre ventes at være fuldt oppe at køre i 2017 og beskæftige 110 personer.

At holde centrene kørende vil koste Facebook over to milliarder om året. 90 procent af det beløb ventes at blive brugt lokalt i Luleå.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip