Fængsel kritiseres: Det tog 50 minutter at ringe efter ambulance, da barnemorder blev dræbt i celle

14. februar 2013 blev 25-årige Subhan Anwar dræbt i fængslet, fire år efter han selv havde tortureret og dræbt sin daværende kærestes to-årige datter.

Gerningsmændene var to medfanger, Gary Smith, 49, og Lee Newell, 45, der i forvejen også afsonede domme for mord i Long Lartin-fængslet i den engelske landsby South Littleton syd for Birmingham.

De tog Subhan Anwar til fange, bagbandt ham og kvalte ham med et par løbebukser. Det skriver mirror.co.uk.

Læs også: Selvtægt: Pædofil voldtægtsmistænkt får skåret penis af

Men ifølge en ny rapport burde fængselspersonalet have tilkaldt en ambulance, så snart de blev opmærksomme på gidseltagningen.

- Skønt det ikke ville have forbedret udfaldet for manden, mener vi, at en ambulance skulle være tilkaldt, så snart det blev tydeligt, at der var mulighed for alvorlige skader, som ville kræve hurtig medicinsk behandling. En forsinkelse i tilkaldelsen af en ambulance kunne få alvorlige konsekvenser i fremtidige gidselsituationer, hvor en fange stadig er i live, lyder det.

Læs også: Pige blev voldtaget af sin onkel - næste dag kastrerede hun ham

Men personalet ventede hele 50 minutter, før en ambulance blev tilkaldt, og den ankom først yderligere en halv time senere.

Mændene fortalte under gidselstagningen, at de gjorde det, fordi de kedede sig. I den efterfølgende retssag forklarede de, at Subhan Anwar var et mål, fordi han var barnemorder.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip