Fængselsbetjent kørt til behandling efter overfald

En fængselsbetjent blev fredag kørt til behandling efter et overfald i Nyborg Statsfængsel. Ifølge Fængselsforbundet er betjenten stærkt forslået.

Ifølge forbundet, som er fængselsbetjentenes fagforening, var det en 27-årig mand, der angreb betjenten i forbindelse med en gårdtur.

Overfaldet udviklede sig ifølge forbundsformand Kim Østerbye værre end nødvendigt, fordi der var en fejl på fængselsbetjentens overfaldsalarm.

Da betjenten trykkede på alarmen for at tilkalde hjælp, blev signalet sendt til et forkert sted i fængslet, og derfor nåede hjælpen ifølge Kim Østerbye sent frem.

Forbundsformanden oplyser, at fængselspersonalet tidligere har oplevet, at overfaldsalarmsystemet har svigtet.

Fængselsforbundet har tidligere på sommeren fortalt om to overfald på fængselsbetjente. De foregik begge i Statsfængslet i Vridsløselille.

I begge tilfælde var der tale om psykisk syge indsatte, der gik løs på personalet. Ved det ene overfald valgte betjentene ifølge Fængselsforbundet at sprøjte peberspray mod overfaldsmanden, som også blev slået med knipler.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip