Fængselsbetjente ønsker tættere samarbejde med imamer

Der skal flere imamer i fængslerne, og de skal spille en større rolle i at de-radikalisere unge muslimske indsatte. Det mener Fængselsforbundet, der organiserer fængselsbetjente.

Dermed lægger de sig op ad strategien i blandt andet Belgien og Frankrig, hvor imamerne spiller en afgørende rolle i fængslerne, skriver Berlingske.

- Fængselsbetjentene er dybt afhængige af at finde ud af, hvad der foregår i de radikaliserede miljøer. Derfor er det klogt at samarbejde med flere moderate imamer eller andre, som har en hamrende god fornemmelse for, hvornår noget er ekstremt, og som der lyttes til, siger Kim Østerbye, formand Fængselsforbundet, til avisen.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) fremlagde torsdag en række tiltag, som skal styrke indsatsen mod radikaliserede unge.

Det sker på baggrund af skyderierne i København i midten af februar, hvor to uskyldige mennesker blev dræbt og seks betjente såret, inden politiet skød og dræbte den 22-årige Omar El-Hussein.

Ved en hasteforespørgsel i Folketinget onsdag om, hvad regeringen gør for at bekæmpe radikalisering i fængslerne, lovede hun, at Kriminalforsorgens indsats omkring antiradikalisering ville blive kigget efter i sømmene.

- Og jeg mener alle sømmene, sagde hun.

Hun lovede blandt andet besøgskontrol, brevkontrol og måske en øget brug af isolationsfængsel. Men hun talte ikke om at bruge imamer i større omfang end i dag.

Netop samarbejdet mellem fængselsbetjente og islamiske lærde blev skrevet ud af regeringens antirradikaliseringsplan, der blev vedtaget i januar. Det skete efter pres fra Dansk Folkeparti, skriver Berlingske.

Kriminalforsorgen har fra slutningen af 2012 til marts 2015 sendt cirka 60 rapporter om radikaliserede indsatte til PET.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip