Fængselsdomme til to tilbageholdte afghanere

To personer blev under operationer i Helmand-provinsen i henholdsvis august og november 2012 tilbageholdt af VIKING kompagniet for mistanke om deltagelse i oprørskampen i Afghanistan.

De to tilbageholdte er nu begge dømt ved første instans i det afghanske retssystem. Den tilbageholdte fra august er idømt syv års fængsel for fremstilling af improviserede sprængladninger, også kendt som vejsidebomber. Den dømte har anket dommen.

Den tilbageholdte fra november er idømt 13 års fængsel, ligeledes for fremstilling af improviserede sprængladninger samt udlægning af disse.

Systemet fungerer
- Jeg er meget tilfreds med, at de tilbageholdte har fået en dom. Det viser, at det juridiske system fungerer, og at vores soldaters indsats har en gavnlig effekt, siger oberst Kresten Hedegård, chef for det danske kontingent i Afghanistan.

Begge dømte er overflyttet fra den afghanske varetægtsfacilitet tilhørende National Directorate of Security og er nu indsat i det afghanske provinsfængsel i Lashkar Gah. Her vil de danske myndigheder føre tilsyn med de dømte.

- Faciliteten lever op til internationale standarder. Vi har ingen indikationer på, at der sker overgreb i fængslet, fastslår oberst Kresten Hedegård.

Danmark har forpligtet sig til at føre tilsyn med de personer, som danske soldater har overdraget til retsforfølgelse i Afghanistan.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip