Fængselsforbund: Afsoning i udlandet er absurd

21/04/2016 07:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ren symbolpolitik uden hold i virkeligheden.

Sådan siger formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, om justitsminister Søren Pinds (V) forslag om, at kriminelle udlændinge skal sendes til udlandet og afsone deres fængselsstraf, efter at de er blevet dømt ved en dansk domstol.

Det skal ske ved, at Danmark køber sig adgang til pladser i et udenlandsk fængsel eller gennem et samarbejde med en privat aktør, der driver et fængsel i eksempelvis Polen, Rumænien eller Litauen.

Kim Østerbye finder tanken "fuldstændig absurd".

- Det giver ingen mening. For det første har vi plads nok, og for det andet ligner cellerne i Danmark altså cellerne i Polen, og man kan ikke afskrække folk fra at lave kriminalitet ved at gøre fængselsopholdet grimt.

- En celle i Vestre Fængsel er sandelig ikke særlig pæn eller bekvemt, så jeg tror ikke, at nogen østeuropæere vil synes, at en celle i Polen ser meget værre ud. Påstanden er grebet fuldstændig ud af den blå luft, siger han.

I dag udgør udenlandske kriminelle 27 procent af de indsatte i danske fængsler.

Justitsministeren mener, at både respekten og retfærdigheden bliver krænket, når så mange udlændinge fylder i danske fængsler.

- Jeg ser en fordel i, at det danske fængselsvæsen i højere grad kan bruge kræfter på mennesker, det er værd at bruge kræfter på, siger Søren Pind til Berlingske.

På Christiansborg møder planerne bred opbakning.

Hos Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative er man ifølge Berlingske stærke tilhængere af tanken, og dermed er der sikret politisk flertal, ligesom Socialdemokraterne heller ikke er afvisende.

/ritzau/