Fængselsinspektør: Fangeflugt var uventet og risikabel

admin

|

13/12/2014

Dagens topnyheder

Selv om Brian Bo Larsen flere end 20 gange er flygtet fra fængsler, arresthuse eller politistationer, så kommer det som en overraskelse for fængselsinspektør Kim Andersen, at Larsen natten til lørdag flygtede fra Statsfængslet i Vridsløselille.

- Siden sommer har han været på adskillige transporter ud fra fængslet, og hvis man virkelig har et ønske om at flygte, så havde det været mindre risikabelt at gøre det i den forbindelse, siger Kim Andersen til Ritzau.

Brian Bo Larsen slap ud af fængslet ved først at save tremmerne over i cellens vindue. Herfra benyttede han en rebstige til at komme ud af cellen, og op på et tag, og efterfølgende benyttede han endnu en rebstige til at komme ned fra taget.

- Det har været en flugt med stor risiko. Jeg vil vurdere, at der er omkring 15 meter ned fra taget, fortæller Kim Andersen.

Ifølge fængselsinspektøren er der ikke noget, der tyder på, at Brian Bo Larsen har fået hjælp udefra til at gennemføre den risikable flugt. Men det er blandt andet det, som politiets efterforskning skal kaste lys over.

Indtil for nylig sad Brian Bo Larsen i Statsfængslet i Østjylland. I modsætning til Vridsløselille er det topmoderne og har ry for at være flugtsikkert.

- Man havde vurderet, at han skulle flyttes til Vridsløselille for at få mulighed for bedre at blive resocialiseret. Her har han siden sommer haft mulighed for samvær med andre fanger, fortæller Kim Andersen.

Det er normalt, at indsatte efterhånden får mulighed for at afsone under mere lempelige vilkår, så de får nemmere ved at blive en del af samfundet, når de en dag skal sættes fri.

I fængslet er man nu ved at undersøge, hvorfra den nedstrygerklinge, som Brian Bo Larsen har brugt til at save sig fri med, kommer.

- Det er muligt, at han har fået den fra et af fængslets værksteder eller taget den fra nogle af de håndværkere, som arbejder i fængslet, fortæller Kim Andersen.

/ritzau/