Fængslet 22-årig får hjælp af konsulatet i New York

Det kan være en barsk omgang at sidde i et amerikansk fængsel, specielt hvis man mener at være indespærret uden grund.

Derfor er den danske generalkonsul i New York, Jarl Frijs-Madsen også forundret over, at man ikke fik besked af de amerikanske myndigheder, da en 22-årig dansk pædagogstuderende 27. juni blev arresteret og sigtet for 15 tilfælde af seksuelle krænkelser af børn.

- Generalkonsulatet har via vedkommendes advokat fået oplyst, at det ikke har været tilfældet her, og det vil vi reagere på over for de amerikanske myndigheder, siger generalkonsulen i en pressemeddelelse.

Det er dog lykkedes for konsulatets borgerserviceteam at få lov at besøge den unge dansker i fængslet, og det vil man fortsætte med, så længe politiet tilbageholder ham.

Den 22-årige arbejdede som medhjælper i en børnehave på Manhattan, hvor han af en kollega blev beskyldt for blandt andet at have ført børnenes hænder hen til sit skridt.

Institutionen har selv undersøgt sagen og er kommet frem til, at beskyldningerne ikke holder vand, blandt andet fordi danskeren aldrig har været alene med børnene.

Siden er kollegaen gået til politiet, som 27. juni altså valgte an anholde den 22-årige. Torsdag besluttede en dommer at give politiet 45 dage til at fremskaffe beviser i sagen, og han afviste samtidig at løslade den fængslede mod kaution.

Danskerens advokat og hans to mødre arbejder imidlertid hårdt på at få den kendelse omstødt, så han kan komme på fri fod igen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip