Fængslet dansker kan løslades mod stor kaution

En 22-årig dansk pædagogstuderende, der i USA er anklaget for at have forgrebet sig mod små børn på en skole i New York, kan løslades mod kaution.

Det rapporterer TV2 fra retten i New York, hvor den unge dansker tirsdag aften dansk tid var for en dommer.

Kautionen lyder ifølge TV2 på 400.000 dollar (cirka 2,2 millioner danske kroner, red.), hvoraf halvdelen skal betales kontant.

Og hvis det skulle lykkes for venner og familie at skrabe de godt to millioner kroner sammen, så skal den unge dansker iføres fodlænke som en del af betingelserne for sin løsladelse, understregede dommeren på tirsdagens retsmøde.

Den 22-åriges forsvarer krævede løsladelse mod en kaution på 75.000 dollar, hvorimod anklageren krævede en kaution på en million dollar.

Danmarks generalkonsul i New York, ambassadør Jarl Frijs-Madsen, glæder sig over rettens afgørelse:

- Jeg glæder mig på vegne af den danske statsborger og hans familie over afgørelsen i dag; at han kan løslades mod kaution, skriver han i en mail til Ritzau og fortsætter:

- Generalkonsulatet og Udenrigsministeriet yder fortsat konsulær bistand til vedkommende og vil gøre det, så længe sagen kører. Vi er desuden i løbende kontakt med de amerikanske myndigheder, familien og forsvarsadvokaten.

Det er en tidligere kollega, der har anmeldt danskeren til politiet. Hun hævder, at han i 15 tilfælde har krænket fire- og femårige børn i skolens børnehaveklasse seksuelt.

Den tidligere kollega gik i første omgang til skolen med sine anklager. Det fik skolen til at sætte gang i en undersøgelse, hvor den 22-årige blev overvåget uden hans viden. Skolen fandt, at der ikke var hold i anklagerne, og kollegaen blev senere fyret.

Hun gik efterfølgende til politiet, og den 27. juni blev den 22-årige anholdt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip