Fængslet for drabsforsøg i Kokkedal

En 21-årig mand fra Nordsjælland er varetægtsfængslet frem til den 8. februar for drabsforsøg efter et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby søndag, skriver tv2.dk.

Dommeren mener derfor, at der er begrundet mistanke mod den 21-årige for, at han affyrede mindst to skud mod en gruppe unge lørdag aften ved et butikscenter ved Kokkedal.

Politiet har set videoovervågning fra butikscentret, og dommeren lagde særlig vægt på, at den 21-årige ses skyde to gange på optagelserne, skriver tv2.dk.

Den 21-åriges forsvarer hævder, at den 21-årige skød i modværge, da han og en gruppe lokal unge fik mindst 13 skud i mod sig fra en gruppe i to biler.

Den 21-årige er ud over sigtelsen for forsøg på drab også sigtet for ulovlig besiddelse af et skydevåben.

Fire andre anholdte mænd er løsladt efter afhøring. De fem hører alle til personkredsen omkring en mand, der er blevet indlagt på Rigshospitalets traumecenter efter at være blevet ramt i foden af skud.

Politiet vil endnu ikke oplyse, om de mener, at sagen er banderelateret.

- Vi kender gruppen fra området, men vi ved faktisk ikke, hvem den gruppe er, der kommer til, sagde vagtchef Søren Bjørnestad til Ritzau tidligere.

Kort tid efter fik politiet en anmeldelse om to brændende biler i Lundtofte ved Lyngby, cirka et kvarters kørsel fra gerningsstedet. Ordensmagten undersøger nu, om der er sammenhæng mellem de to episoder.

Det er endnu uvist om skyderiet har forbindelse til skuddrabet fredag på en 19-årig mand på Høje Gladsaxe Torv på Københavns Vestegn. Her valgte politiet lørdag at indføre en visitationszone i 16 dage, så de frit kan lede efter våben på borgerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip