Fængslet selskabstømmer ville starte dansk topcykelhold

Under sin afsoning i Horserød Statsfængsel har danmarkshistoriens største selskabstømmer, Bjørn Stiedl, forsøgt at rejse penge til Danmarks til dato mest ambitiøse cykelprojekt som går under navnet La Cycle Santa.

Det skriver Jylland-Posten.

Ifølge avisen var målet at rejse op til 100 millioner kroner via et aktiesalg til næste år til et nyt dansk topcykelhold. Pengene skulle gøre holdet i stand til at indkøbe ryttere, der ville sikre en sejr i Tour de France, Giro d'Italia eller Vuelta a España.

Derudover skulle der rejses yderligere en milliard kroner hos danske cykelfans ved salg af timeshare-lejligheder i et nyt nordspansk cykelhotel.

Lokkemaden skulle ifølge Jyllands-Posten være en mulighed for hvert år at tilbringe tid sammen med nogle af det kommende cykelholds superstjerner på og ved hotellet. Og som kronen på værket skulle det hele i 2018 noteres på OMX-børsen i København.

Detaljerne fremgår af en prospektlignende, 10 sider lang beskrivelse, som Bjørn Stiedl har videreformidlet til en række velhavere, som selskabstømmeren håbede ville skyde et lån på 8 millioner kroner ind i projektet.

Jyllands-Posten er i besiddelse af dokumentet, der skulle være udfærdiget af Bjørn Stiedl. Han afsoner i øjeblikket en straf på seks års fængsel for skyldnersvig i forbindelse med Danmarks mest omfattende selskabstømmersag.

Det er mindre end 14 dage siden, at Bjørn Stiedls store vision blev bragt til fald, da hans eget og medfangen Erik Skov Pedersens værelse i Horserød Statsfængsel blev ransaget.

Erik Skov Pedersen afsoner en dom på tre års fængsel for dokumentfalsk og bedrageri.

Den tidligere forretningsmand og spindoktor for De Konservative havde sammen med Bjørn Stiedl fået kontakt med den forhenværende professionelle cykelrytter Michael Sandstød, der er blevet en nøgleperson i det projekt, som Bjørn Stiedl forsøgte at sælge.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip