Færdig med russeren: Bjarne Riis dropper tossede Tinkov

Michael Lauritsen

|

25/07/2013

Dagens topnyheder

Riis Cycling har i dag besluttet at stoppe forhandlingerne med Tinkoff Bank og den kontroversielle Oleg Tinkov. Dermed kan der ikke blive tale om en forlængelse med russeren, der har været holdets co title-sponsor siden Tour de France i 2012.

Det meddeler holdet i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Det danske cykelhold er nået til den konklusion, at parterne formentlig ikke kan nå en aftale, der vil være i både Riis Cycling og Tinkoff Banks bedste interesser, og derfor har Riis Cycling valgt i stedet at opsøge andre muligheder.

- I løbet af vores forhandlinger med Tinkoff Bank er det blevet klart, at vi ikke kan finde fælles fodslag om de tanker og idéer, der er nødvendige for, at vores partnerskab fortsat kan udvikle sig og blive succesfuldt for begge parter i 2014 - allervigtigst er vi uenige om, hvordan holdet skal drives. Af de grunde har jeg valgt at se på andre muligheder og afslutte forhandlingerne med Tinkoff Bank. Jeg vil gerne takke Oleg Tinkov og Tinkoff Bank for deres bidrag til holdet. Jeg ser frem til at fortsætte vores samarbejde i resten af 2013, og jeg vil også gerne benytte lejligheden til at ønske dem al muligt held og lykke i fremtiden, siger holdejer Bjarne Riis til holdets hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Bjarne dropper Tinkov: Saxo Bank vil hjælpe Riis

Beslutningen betyder, at Riis Cycling med øjeblikkelig virkning optrapper sin søgen efter nye sponsorer til at erstatte Tinkoff Bank med udgangen af 2013.

LÆS OGSÅ: Ludere, kaviar og onani: Riis' sponsor amok på Twitter

Saxo Bank har givet tilsagn om at ville fortsætte sit sponsorat i 2014 og hjælpe med at sikre holdets fremtid.

- Vi har allerede et stærkt portefølje af partnere ombord, og vores vigtigste partner Saxo Bank har fortalt os, at de er klar til at fortsætte deres sponsorat af holdet i 2014 samt er de villige til at hjælpe os med at finde en løsning, der vil gavne alle parter. Så jeg føler mig overbevist om, at vi er i stand til af mønstre et stærkt og konkurrencedygtigt hold i årene, der kommer, siger Bjarne Riis. 

Oleg Tinkov har gjort sig særdeles bemærket. Blandt andet med en række kontroversielle statements på det sociale medie Twitter. Også holdets kaptaj, Alberto Contador, er gentagende gange blevet svinet til.