Færgebrand efterforskes af Italien som en kriminalsag

Anklagemyndigheden i den italienske havneby Bari har indledt en efterforskning af, om der er foregået noget kriminelt, da en passagerfærge brød i brand under en sejlads fra Grækenland.

Det undersøges, om det er sløseri og skødeløshed fra besætning og ejere, som var medvirkende til den alvorlige ulykke, der har kostet mindst én passager livet.

Mandag formiddag var der fortsat cirka 140 mennesker om bord på skibet, der har været i brand i langt over et døgn.

Efterforskningen skal afdække, hvor branden opstod, og hvorfor den bredte sig så hurtigt, så passagererne frygtede at blive brændt levende eller dø af røgforgiftning.

Den italienske ejer af skibet fastholder, at færgen var fuldt funktionsdygtig, og at den havde været gennem en teknisk inspektion den 19. december.

Rederiet, som driver færgen, er hjemmehørende i Grækenland.

En af de første passagerer, der nåde til Italien mandag, hævder, at besætningsmedlemmerne var helt uforberedte på ulykken og ikke vidste, hvordan de skulle organisere en evakuering.

Den omkomne er en græsk passager. Han faldt tilsyneladende i vandet, da han forsøgte at komme ned i en redningsbåd. Hans lig er blevet fundet.

Skibe og helikoptere fra Italien, Grækenland og Albanien har siden søndag været i gang med at evakuere de 478 passagerer og besætningsmedlemmer.

Det blæser og er koldt, og der er høj sø i farvandet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip