Færgeforlis i Sydkorea: Pårørende raser mod præsidenten

Den sydkoreanske præsident, Park Geun-Hye, stod torsdag ansigt til ansigt med vrede og sørgende forældre til hundredvis af savnede børn og unge fra færgeforliset ud for Sydkorea.

Under et spontant og til tider meget intenst møde med forældre til ofre for tragedien var præsidentens livvagter synligt nervøse, når følelserne løb af med de pårørende, der til tider råbte i fortvivlelse.

- Hvad gør I, mens folk dør. Tiden løber ud, råbte en kvinde, da Park forsøgte at holde sin tale.

Læs også: FAKTA: kronologi over skibskatastrofer i Sydkorea

Præsidenten, som var synligt påvirket af de mange fortvivlede pårørende i auditoriet gik ind i en længere dialog med mange af de grædende og sørgende.

Mange har rettet deres vrede mod lederen af Sydkoreas kystvagt, Kim Suk-Kyoon, som de pårørende kritiserer voldsomt for ikke at have gjort nok for at finde overlevende.

Da Kim sagde til sine kritikere, at der var 550 dykkere sat ind i eftersøgningen efter overlevende, råbte en rasende forælder:

- Men ingen af dem er i vandet!

Læs også: Person på forlist færge: Der er fortsat overlevende

Park forsøgte at dæmpe vreden og lovede, at alt vil blive gjort for at redde så mange som muligt. Men mange forældre protesterede og sagde, at de blev holdt hen og kun fik meget mangelfuld information.

- Jeg tror, at vi skal gøre mere for at sikre, at forældre får hver detalje at vide om redningsindsatsen, sagde Park.

Tidligere sagde hun til medlemmer af et dykkerhold, at "tiden løber ud. Hvis der er overlevende, så er hvert sekund, hvert minut afgørende."

Dårligt vejr med stærk vind og høje bølger vanskeliggør redningsindsatsen.

Kystvagten, flåden og nogle private dykkere deltager i indsatsen omkring 20 kilometer fra kysten.

Færgen, der havde 475 passagerer om bord, kæntrede onsdag på vej til ferieøen Jeju. Ni mennesker er bekræftet omkommet, mens 179 er reddet.

Nogle af de 287 savnede kan være i live i den forliste færge.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip