Færgeselskaber øger kontrol af passagerer til Norge

Den aktuelle terrortrussel mod Norge betyder ekstra sikkerhedskontrol af færgepassagerer, der rejser til landet fra Danmark.

Det fortæller DR Nordjylland.

Hos Stena Line, der har afgang til Oslo fra Frederikshavn, får alle kunder ekstraordinært kontrolleret deres pas eller kørekort.

Og færgeselskabet Fjord Line, som sejler mellem Hirtshals og Norge, er på eget initiativ gået et sikkerhedsniveau op, selv om de danske myndigheder endnu ikke har krævet det, fortæller administrerende direktør Gert Balling.

Det betyder blandt andet, at færgeselskabets personale kontrollerer bagagen hos 20 procent af passagererne. Normalt er det mellem to og fem procent.

Ifølge Gert Balling har det indtil videre dog hverken givet forsinkelser eller haft andre konsekvenser for passagererne. Hos Stena Line fortæller operating manager i Danmark Inge Lise Riis også, at den ekstra identitetskontrol er forløbet ganske gnidningsløst indtil videre.

Begge selskaber har hyret ekstra vagter ind for at hjælpe med kontrollen.

Mens der endnu ikke har været politi i de danske havne, så er kontrollen i de norske havne væsentligt mere omfattende end normalt.

- Vi så allerede torsdag, at politiet dér er mødt talstærkt op, og at det vil fortsætte, indtil risikobilledet ændrer sig, siger Gert Balling, administrerende direktør i Fjord Line Danmark, til DR Nordjylland.

Fjord Line står over for årets største rejseweekend - blandt andet fordi Danmarks største fodboldstævne, Dana Cup i Hjørring, slutter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip