Færøerne til Danmark: Send syriske flygtninge herop

Når flygtninge fra eksempelvis Syrien har fået asyl i Danmark, vil nogle efterfølgende blive sendt til Faaborg-Midtfyn Kommune, mens andre vil blive sendt til Skive eller Bornholm.

Men står det til den færøske lagmand, Sambandspartiets Kaj Leo Holm Johannesen, vil Danmark også kunne sende flygtningefamilier til Færøerne. Det skriver Jyllands-Posten.

- Som land har vi pligt til at hjælpe mennesker i nød, og det er det bærende i det her forslag.

- Men det handler også om, at vi er i et Rigsfællesskab sammen, og derfor har vi som land også et særligt ansvar for at løfte i flok.

- Derfor er det også kun rimeligt, at Færøerne tager vores del i flygtningespørgsmålet, siger lagmanden, der svarer til Færøernes statsminister, til avisen.

Specifikt foreslår han, at Færøerne på sigt kan tage imod cirka 60 flygtningefamilier, hvilket i forhold til indbyggertal forholdsmæssigt ville svare til, at Danmark tog imod cirka 6000 flygtningefamilier, skriver Jyllands-Posten.

Og planerne er allerede så småt ved at manifestere sig, lyder det fra Kaj Leo Holm Johannesen, der i januar mødtes med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og fremlagde sin idé.

- Hun syntes faktisk, at det var en meget fin idé. Og hun gav udtryk for, at de danske myndigheder er villige til at være behjælpelige på alle måder.

- Så nu er vi i gang med at snakke med de danske myndigheder om, hvordan vi bedst kan gøre det, siger Kaj Leo Holm Johannesen

Færøerne tilhører formelt kongeriget Danmark, men har et udstrakt selvstyre.

Med sine knap 1400 kvadratmeter er Færøerne det mindste af de tre selvstyrende områder i Norden.

Der bor knap 49.000 mennesker på Færøerne, og cirka 20.000 af dem bor i hovedstaden Torshavn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip