Færøsk oliedrøm nærmer sig sin afslutning

Olieselskabet Atlantic Petroleum, der gennem et stykke tid har balanceret på randen af en konkurs, har onsdag morgen fremvist en bred tilbagegang i 2015. Det har sendt egenkapitalen i minus.

Det er usikkert, om selskabet kan reddes og dermed ser drømmen om at drive olieforretning fra Færøerne ud til at være ved sin afslutning. Aktierne i Atlantic Petroleum falder 25 procent onsdag til 11,2 kroner, skriver Ritzau Finans.

Før finanskrisen, da pengene var løse og ambitionerne store, kostede en aktie i selskabet 2330 kroner.

Regnskabet viser et fald i omsætningen til 187 millioner kroner mod 343,1 millioner kroner året før.

Samlet har de faldende resultater givet et underskud efter skat på 564,0 millioner kroner i 2015.

- Den nuværende situation er alvorlig, da egenkapitalen er negativ med 102 millioner kroner. Det betyder, at en kapitalindsprøjtning eller en løsning med kreditorerne er nødvendig for at sikre gruppens solvens, siger administrerende direktør Ben Arabo i en kommentar til regnskabet.

I onsdagens regnskab forklarer olieselskabet blandt andet den faldende indtjening med nedskrivninger på 389,2 millioner kroner, der har at gøre med virksomhedens produktions- og udviklingsfelter. Den lavere oliepris har kostet 337 millioner kroner.

Atlantic Petroleum meddelte dog skærtorsdag, at det har indgået indlede aftalen med London Oil and Gas, som har erklæret sig indstillet på - under visse forudsætninger - at tilføre midler og aktiver til Atlantic Petroleum for et beløb af mindst otte millioner pund, 76 millioner kroner.

For de nuværende aktionærer er situationen dermed fortsat usikker.

- Mens den potentielle transaktion med London Oil and Gas giver noget håb om nogen værdi til aktionærerne, så er der ingen garanti for, at ledelsen vil kunne opnå tilfredsstillende vilkår med sine kreditorer, så transaktionen kan få lov til at gå igennem, skriver Atlantic Petroleum i sit regnskab.

/ritzau/FINANS

 

Dagens Gossip