Færre anmelder overtrædelse af straffeloven

I tredje kvartal i år har færre danskere indgivet en anmeldelse til politiet om overtrædelse af straffeloven. Faktisk er antallet det laveste nogensinde.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik over anmeldte straffelovsovertrædelser fra tredje kvartal 2015.

Og det er et fald på to procent sammenlignet med andet kvartal. I tredje kvartal er der blevet anmeldt 91.417 straffelovsovertrædelser, og det er det laveste antal i et kvartal, siden Danmarks Statistik begyndte at sæsonkorrigere kriminalstatistikken i 1995.

Faldet bliver særligt tilskrevet de såkaldte ejendomsforbrydelser, der udgør hovedparten af de anmeldte straffelovsovertrædelser.

I alt er der blevet anmeldt 84.735 ejendomsforbrydelser i tredje kvartal, når der er korrigeret for sæsonudsving, hvilket er et fald på 2 procent i forhold til kvartalet før.

Faldet siden 2009 skyldes ifølge Danmarks Statistik blandt andet færre anmeldelser af indbrud, tyveri, røveri og hærværk.

Antallet af anmeldte voldsforbrydelser er derimod næsten uændret. Der er sket et lille fald på under 1 procent med 4084 anmeldelser i tredje kvartal.

Voldsforbrydelser omfatter vold mod privatperson, vold mod offentlig myndighed, drab, drabsforsøg og trusler.

Dog er der flere anmeldte seksualforbrydelser, som er den kategori under straffeloven, hvor der bliver indgivet færrest anmeldelser.

I tredje kvartal var der 726 anmeldte seksualforbrydelser, når der er korrigeret for sæsonudsving, hvilket er 28 procent flere end kvartalet før.

/ritzau/

 

Dagens Gossip