Færre bliver ofre for landminer

Antallet af ofre for landminer falder. Således blev 3308 mennesker i 2013 dræbt eller såret af miner og andre efterladte våben fra krige. Det er en fjerdedel under 2012-niveauet.

Antallet af ofre er det laveste siden 1999, hvor man begyndte at registrere alle ofre over hele verden.

Kampagner mod landminer har virket, og produktionen af landminer falder, hedder det i en ny rapport fra bevægelsen Den Internationale Kampagne for at få et Forbud mod Landminer.

Faldet er sket på trods af stadigt mere optrappede konflikter i Mellemøsten, Afrika og Østeuropa.

Gruppen, som har modtaget Nobels fredspris, siger i en årlig beretning, at 3308 mennesker blev dræbt eller såret, mens tallet året før var på 4325.

- Det er stadiet alt for mange mennesker, som mister livet eller lemmer, siger Megan Burke, som er redaktør af The Landmine Monitor, som gruppen forskningsafdeling.

Den nye rapport oplyser, at landminer blev brugt nye steder - i Syrien, i Myanmar og i den separatistiske region Nagorno-Karabakh.

Syrien og Myanmar har ikke underskrevet forbuddet mod landminer, som ellers støttes af 162 lande. Dog har USA, Rusland og Kina heller ikke skrevet under på traktaten.

/ritzau/DPA

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip