Færre boliger røg på tvang i august

Skrevet af admin

04/09/2014

Dagens topnyheder

Antallet af danskere, der må opgive boligen på grund af økonomiske problemer på hjemmefronten, ramte et nyt lavpunkt i august. Her blev bekendtgjort 228 tvangsauktioner mod 310 i juli, når der er korrigeret for normale sæsonudsving.

Det er det laveste niveau siden starten af 2008.

- Det store hop ned i antallet af tvangsauktioner i august skal nok ikke overfortolkes, og vi ser en vis sandsynlighed for et mindre spring op de kommende måneder, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark, i en kommentar.

- Når det er sagt, ændrer dagens tal ikke ved, at den positive tendens til et fald i antallet af tvangsauktioner, tilføjer Christian Hilligsøe Heinig.

I juni-august var der i alt 846 tvangsauktioner mod 884 i perioden marts-maj. Ifølge Realkredit Danmark har der i årets første otte måneder været 2328 tvangsauktioner mod 3132 tvangsauktioner i samme periode året før.

- Det svarer til et fald på hele 25,7 procent, og vi skal tilbage til 2008 for at finde et lavere antal af tvangsauktioner i årets første otte måneder, siger Christian Hilligsøe Heinig, som understreger, at de gode nyheder vidner om, at boligejernes privatøkonomi har det bedre.

- Denne udvikling skyldes først og fremmest, at det er blevet bedre tider på arbejdsmarkedet - beskæftigelsen har været svagt stigende over det seneste år - samtidig har de disponible indkomster i husholdningerne været i fremgang, siger han.

- Endeligt kommer vi selvfølgelig ikke uden om, at de historisk lave renter også holder en stor hånd under boligejernes økonomi, tilføjer Christian Hilligsøe Heinig.

Selvom udviklingen går den rigtige vej, er der dog fortsat et stykke vej til bundrekorden. Det laveste antal tvangsauktioner siden statistikkens start i 1979 var i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden.

Til gengæld er vi langt fra de 1695 månedlige tvangsauktioner, som ifølge Danmarks Statistik satte rekord i 1990.

I 2014 ligger det sæsonkorrigerede gennemsnit indtil videre på 291 tvangsauktioner om måneden.

/ritzau/