Færre boliger til salg presser prisen op

Skrevet af admin

|

08/12/2014

Dagens topnyheder

Er man boligsøgende, er der ikke så meget at vælge imellem som for et år siden. Samtidig er det blevet dyrere at købe ny bolig, viser tal fra Realkreditrådet.

For ejerlejlighederne betyder det, at man typisk skal betale godt 140.000 kroner mere end for et år siden.

- Folk på udkig efter en bolig har det ikke helt så sjovt som sidste år. De har nemlig lidt færre boliger at vælge imellem ude hos ejendomsmæglerne, og udbudspriserne er højere, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

- Der er dog stadig mange boliger til salg rundt omkring i landet, så håbefulde boligkøbere har fortsat mange muligheder, siger hun.

I november 2014 var der knap 58.774 boliger til salg hos ejendomsmæglerne. Det er 2218 færre end for et år siden. Tallet dækker over 1188 huse, 480 ejerlejligheder og 550 fritidshuse.

Udbudspriserne på huse og ejerlejligheder er steget med henholdsvis 2,2 procent og 7,4 procent det seneste år.

Det svarer til, at et typisk hus på 140 kvadratmeter sættes til salg for 40.000 kroner mere end for et år siden. Stigningen for en ejerlejlighed på 85 kvadratmeter svarer til 140.000 kroner.

- De stigende priser afspejler, at optimismen på boligmarkedet så småt er ved at vende tilbage - især i de store byer, hvor der er mange lejligheder, siger Ane Arnth Jensen.

Huse ligger i snit på salgslisten hos ejendomsmægleren i 10 måneder - det samme som for et år siden. Udbudstiden for ejerlejligheder er derimod forkortet med en måned det seneste år og er nu et halvt år.

/ritzau/