Fætter BR sælger størstedelen af livsværk til kapitalfond

Danske Fætter BR skal nu også lære at begå sig på svensk.

BR-familien frasælger nemlig 75 procent af livsværket og afgiver dermed kontrollen af den markedsførende legetøjsforhandler Top-Toy og dermed BR-kæden til den nordiske kapitalfond EQT med svenske rødder.

Prisen er omkring 1,7 milliarder kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Top-Toy, som driver legetøjsbutikkerne Fætter BR og Toys "R" Us med mere end 300 butikker.

Handlen værdisætter hele Top-Toy til 2,3 milliarder kroner på gældfri basis. Dermed betaler EQT omkring 1,7 milliarder kroner for sin andel af selskabet, som kapitalfonden overtager kontrollen af.

- Vi er rigtig glade for at indgå et strategisk partnerskab med EQT og er sikre på, at de med deres store erfaring inden for detailhandel og langsigtede mål om bæredygtig værdiskabelse er det perfekte match for Top-Toy, siger Peter Gjørup, administrerende direktør for Top-Toy.

Legetøjsfamilien Gjørup, som sælger livsværket, vil fortsætte med at spille en aktiv rolle under det nye ejerskab, lyder det.

- Det har været afgørende for os at finde en partner, der deler vores store ambitioner for Top-Toy.

- Vi har udviklet Top-Toy som et familieforetagende i mere end 50 år. Det er vigtigt for os fortsat at være med i udviklingen og forblive en nøglespiller i industrien de næste 50 år, siger Henrik Gjørup, bestyrelsesformand for Top-Toy.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne og forventes afsluttet i januar 2016.

Top-Toy havde ved slutningen af regnskabsåret 30. juni 2015 en omsætning på 3,4 milliarder kroner og et driftsresultat, EBITDA, på 225 millioner kroner i detailforretningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip