Fagbevægelse ønsker garanti til gengæld for flygtningeaftale

Skrevet af admin

07/03/2016

Mest læste i dag

Regeringens tidsplan er taget som gidsel i trepartsforhandlingerne, hvor regeringen håber inden påske at nå frem til en endelig aftale med fagbevægelsen og arbejdsgiverne om at flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

Ifølge finans.dk kommer regeringen til at lave en skriftlig garanti til lønmodtagernes forhandlere om, hvordan næste runde af forhandlingerne om blandt andet uddannelse, pension og såkaldt social dumping skal forløbe, hvis den vil nå sit mål om en hurtig aftale.

Det skriver finans.dk på baggrund af udtalelser fra kilder omkring forhandlingsbordet.

Formand for fagforeningen FOA, Dennis Kristensen, der sidder med ved forhandlingerne, bekræfter over for Ritzau den udlægning af sagen.

- Når vi støtter den her aftale, som er den mest kontroversielle, så bør vi også kunne se, hvornår vi kommer til at forhandle hvad. Vi skal kunne se, at det her ikke slutter med en aftale om flygtninge, siger han.

- Flygtningeområdet indebærer at finde den balance fra arbejdsmarkedets parters side, der gør, at vi åbner arbejdspladser op for dem, der kommer hertil som flygtninge, men at vi ikke bærer flygtninge hen forrest i køen og dermed springer etniske danskere over.

Bente Sorgenfrey, der er formand for hovedorganisationen FTF og ligeledes deltager i trepartsforhandlingerne, siger også, at det er afgørende, at der ligger en garanti for, at de øvrige emner som pension og uddannelse følger lige i halen af temaet integration.

- Hvis vi ikke får de to temaer til at hænge sammen, risikerer vi, at der bliver en stærk utilfredshed blandt danskerne om, at vi favoriserer flygtninge.

Men Sorgenfrey siger samtidig, at hun er uforstående over for, at nogle vil true med at tage tidsplanen for forhandlingerne som gidsel.

- Vi sidder og drøfter de her ting i en god atmosfære og forsøger at finde løsninger på at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet. I april skal vi i gang med at drøfte det samme for danskerne - det er blevet sagt til os, og jeg stoler på, at regeringen lever op til den forpligtelse.

/ritzau/