Fagbosser øjner dagpengeåbning efter Vestagers exit

Ledende fagforeningsfolk har fået nyt håb om at få lempet dagpengereglerne efter Margrethe Vestagers farvel til posten som leder for De Radikale.

Formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, vurderer således over for Børsen, at det muligvis vil være lettere at få ændret dagpengereglerne med Morten Østergaard ved roret som radikal leder frem for den kommende EU-kommissær.

Bente Sorgenfrey fortæller, at hun i samtaler med Margrethe Vestager i hvert fald ikke har sporet nogen form for opblødning med hensyn til at ændre reglerne.

- Så der er en lille åbning nu. Den må vi forsøge at bruge på en fornuftig måde. Der er mange måder, man kan hjælpe dem, der er kommet lidt på kanten, siger Bente Sorgenfrey til Børsen.

Morten Østergaard sagde efter sin udnævnelse søndag som ny leder for De Radikale - og dermed også Vestagers afløser som økonomi- og indenrigsminister - at de 1,5 milliarder kroner, som regeringen har afsat på finansloven til en forhandling, kan målrettes personer, der står på kanten af arbejdsmarkedet.

Og den melding har Dennis Kristensen, formand for FOA, også bidt mærke i.

- Det kunne da netop give en forventning om, at hvis han med "på kanten" forstår dem, der er blevet skubbet ud over kanten, at man vil bruge formandsskiftet til at få sluppet bindingen til den tidligere regerings politik på dagpengeområdet uden at tabe ansigt, siger Dennis Kristensen til Børsen.

Morten Østergaard fastslår dog, at han har fuldstændig den samme holdning til dagpengespørgsmålet som Vestager.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip