Fagforbund: Regering skal også betale for dagpengereform

Står det til lærerne og pædagogerne, skal regeringen have penge op af lommerne, når der skal gennemføres en ny dagpengereform.

De bakker dermed op om den mindretalsanbefaling, der formentlig vil fremgå af Dagpengekommissionens rapport, som offentliggøres 19. oktober.

Her foreslår hovedorganisationerne LO og FTF angiveligt, at man nøjes med at indføre tre egenbetalte karensdage i stedet for de otte, som et flertal i kommissionen synes klar til at anbefale.

Det vil i givet fald medføre en ekstraregning til staten på 600 millioner kroner.

- Hvis man ikke tilfører flere penge, forringer man vilkårene for dem, der er i dagpengesystemet i dag, og det er helt urimeligt at lade dem betale prisen for et problem, som politikerne selv har skabt, siger Anders Bondo Christensen.

Han er klar over, at Dagpengekommissionen har fået besked på, at der ikke bliver flere penge til dagpengeområdet fremover.

- Men siden kommissionen blev nedsat, har vi haft et folketingsvalg, hvor adskillige politikere har erkendt, at det er nødvendigt til at kigge på finansieringen af dagpengesystemet, og det løfte er de nødt til at stå ved i dag, siger han.

I Bupl, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforening, bakker man også op om et eventuelt krav om bedre finansiering af dagpengesystemet.

- Vi har brug for, at der bliver tilført flere penge, så vi får en bæredygtig model, der ikke skal laves om lige med det samme. Jeg synes også, at vi skal holde folketingspolitikerne op på de løfter, der blev givet under valgkampen, siger Bupl-formand Elisa Bergmann.

Hun mener, at der ud fra de hidtidige meldinger om dagpengekommissionens arbejde bliver en del kameler, der skal sluges.

- Idéen om at sænke dagpengesatsen for nyuddannede er ikke en blomst, der er groet i vores have. Vi har mange ledige nyuddannede, fordi der skal spares i kommunerne.

- Så vi føler allerede, at der er indgået nogle kompromisser, og derfor er kravet om flere penge til dagpengesystemet også helt rimeligt set herfra, siger hun.

Både Danmarks Lærerforening og Bupl er medlemmer af hovedorganisationen FTF, som er repræsenteret i Dagpengekommissionen ved formand Bente Sorgenfrey.

Hun vil ikke kommentere rygterne om en mindretalsanbefaling, før kommissionens rapport foreligger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip