Fagforbund vil målrette sympatikonflikt i pilot-strid

I det danske fagforbund Serviceforbundet er man i øjeblikket ved at finde frem til, hvilke selskaber, der betjener Norwegians strejkeramte ruter.

Det er nemlig især disse selskaber, som fagforbundet vil søge at ramme ved en eventuel sympatikonflikt med Norwegians piloter, som har nedlagt arbejdet.

- Vi vil gerne være med til at lægge maksimalt pres på Norwegian for at få konflikten afsluttet. Det er uhørt, at man har hyret fly ind i underentreprise til at svække den lovlige konflikt.

- Det betyder, at konflikten vil trække ud, fordi der ikke vil blive lagt det maksimale pres på selskabet. Det gælder om at få normaliseret tilstanden hurtigst muligt ikke mindst for passagerernes skyld, siger forbundsformand i Serviceforbundet John Dybart.

Piloterne i Norwegian har strejket siden lørdag. Siden onsdag har så godt som alle indenrigsflyvninger i Skandinavien været aflyst.

Norwegian har indsat piloter fra selskabets spanske og britiske datterselskaber for at begrænse skaderne fra strejken, men har samtidig lejet sig ind hos andre flyselskaber, har Norwegian tidligere oplyst.

Serviceforbundet afsendte torsdag første varsel om sympatikonflikt. Til forbundet hører blandt andet Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning, herunder security-personale i lufthavnene, og piloter og kabinepersonale i Flyvebranchens Personale Union.

Serviceforbundet har i alt 3000 medlemmer, som er beskæftiget indenfor luftfart, heraf 2000 flyvende. Men det er langt fra alle medlemmer, der vil blive involveret i en eventuel sympatikonflikt, forklarer John Dybart fredag.

Hvor mange, der kan komme i spil, vil blive meddelt ved andet sympatikonfliktvarsel.

Fredag afsendte også 3F første varsel om sympatikonflikt. En sympatikonflikt kan tidligst bryde ud om to uger. Efter reglerne kan fagforbundene afsende andet varsel om sympatikonflikt i næste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip