Fagforening: Ny minister har gennemslagskraft i Venstre

Peter Christensen kan vente en pæn velkomst, når han som ny forsvarsminister mødes med Centralforeningen for Stampersonel første gang.

I hvert fald er der stor tilfredshed i den største fagforening i Forsvaret med, at der er udpeget en afløser for Carl Holst, som har en høj stjerne internt i regeringspartiet Venstre.

- Han er en erfaren politiker, der har et godt navn og en vis gennemslagskraft i partiet. Det har vi efterlyst, siger Helle Kolding, der er presserådgiver i foreningen.

Allerede for en uge siden kritiserede Centralforeningen for Stampersonel sammen med de andre store fagforeninger i Forsvaret, at Carl Holsts personsager skyggede for arbejdet i ministeriet.

Derfor er det ifølge foreningen glædeligt, at man nu omsider kan komme til at tage fat på de opgaver, der venter.

- Personsagerne stjal hele billedet, og det har ikke gavnet noget som helst. Derfor skrotter vi nu de par måneder, der er gået. De er passé, og nu kigger vi fremad, siger presserådgiveren.

Peter Christensen har i kraft af sine andre ordførerskaber ikke blandet sig synderligt i forsvarsdebatten tidligere, men hverken det eller hans manglende militære baggrund spiller nogen rolle for det fremtidige samarbejde.

- Forsvaret står over for store udfordringer med personaleflugt og nye missioner, og så er det vigtigt, at der er ro på bagsmækken. Det er vi sikre på, at vi får med Peter Christensen.

- Vi ser frem til, at han tager arbejdshandskerne på allerede i dag, siger Helle Kolding.

Centralforeningen for Stampersonel organiserer 8800 civil- og militært ansatte i Forsvaret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip