Fagforening om fyringsgrund: Færre svin er halv sandhed

Skrevet af admin

|

04/08/2014

Dagens topnyheder

"Færre slagtesvin koster over 150 medarbejdere"

Det er overskriften, som Danish Crown mandag har sat på meddelelsen om, at 79 fastansatte fyres fra tre forskellige slagterier, og op mod 80 midlertidigt ansatte fyres i Faaborg.

Slagterimedarbejdernes fagforening, Fødevareforbundet NNF, mener, at den overskrift kun passer delvist.

- Vi må lige forholde os til overskriften. Færre slagtesvin koster 150 arbejdspladser er en delvis sandhed i forhold til, at de fleste af de opsigelser, der kommer i den her omgang, ikke har noget med slagtesvin at gøre.

- Man har ikke slagtet svin i 30-40 år i Faaborg. Fyringerne sker, fordi Danish Crown vil lukke slagteriet i Faaborg ned, siger Jim Jensen, forbundssekretær i NNF.

Ifølge ham må logikken være, at man fyrer Faaborg-medarbejderne, når man alligevel skal fyre de andre, som rigtigt nok må skæres væk på grund af færre slagtesvin. Men de passer ikke under samme overskrift, mener han.

Det kom ikke som en overraskelse for fagforeningen, at 79 arbejdspladser lukkes i Blans ved Sønderborg, i Herning og i Ringsted.

- Den langsigtede tendens i forhold til, at der kommer færre slagtesvin til Danish Crown i Danmark, er vi enige i. Det ved vi godt.

- De her fyringer, de er et eller andet sted noget, vi kunne have frygtet kunne have sket tidligere på året. Men pludselig var der flere grise end forventet, og derfor blev de udsat, siger han.

/ritzau/