Fagforening sår tvivl om Løkkes kontantshjælps-eksempel

På førstedagen af valgkampen lagde statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen ud med et eksempel fra Høje-Taastrup.

Her skulle indehaveren af rengøringsfirmaet Panorama ifølge venstreformanden have oplevet, at en medarbejder sagde op, fordi vedkommende ikke fik mere økonomisk ud af at arbejde, end han gjorde på kontanthjælp.

Men nu sår 3F tvivl om eksemplet.

Til DR siger formanden for 3F i Høje-Taastrup, at han ikke kan forestille sig, at det er bedre at få kontanthjælp, når man får 22.400 om måneden for at arbejde. Forskellen mellem kontanthjælp og lønnen ville ifølge 3F være 8.000 kroner om måneden. 

- Så det passer simpelthen ikke det der. Det gør det ikke, siger 3F-formand Jan Richelsen.

Ritzau har uden held forsøgt at komme i kontakt med virksomheden og den tidligere medarbejder for at få be- eller afkræftet historien.

Til morgen sagde Lars Løkke Rasmussen til TV2 News, at historien passer.

- At 3F vælger at kaste sig ind i valgkampen, er vel ikke så overraskende siger han, men erkender, at han ikke selv har talt med medarbejdere og altså kun virksomheden.

- Jeg har genfortalt historien, præcis som jeg hørte det hos den virksomhed, jeg besøgte. I øvrigt med deltagelse af dansk presse, som også var til stede og som også hørte historien, siger Lars Løkke.

Også TV2 har forgæves forsøgt at finde frem til den ukendte kontanthjælpsmodtager, der angiveligt foretrækker overførselsindkomst frem for at arbejde. Dog uden held. 

.

Dagens Gossip