Fagforeninger vil lære borgmestre at lokke folk til

Skrevet af admin

01/10/2015

Mest læste i dag

Hvis det står til en af landets største fagforeninger, Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund, også kaldet HK, skal de danske provinsborgmestre byde ind med, hvordan deres kommuner gør det attraktivt for familier, hvis job bliver flyttet ud af hovedstaden.

- Det er borgmestrene i de her kommuner, der har gjort deres hoser grønne hos regeringen, så nu må de også gøre hoserne grønne hos dem, der skal flytte med, siger Ulla Moth-Lund Christensen, Formand for HK Stat Hovedstaden.

Regeringen fremlagde torsdag sin plan om at rykke 3900 statslige arbejdspladser ud i landet. Det svarer til mere end 10 procent af de statslige arbejdspladser i København.

Derfor inviterer HK sammen med Dansk Magisterforening til et hastemøde, hvor en række borgmestre fra de byer, der nu skal modtage statslige arbejdspladser, også deltager.

HK forventer, at borgmestrene møder op med en lang række attraktive tilbud til de statsansatte, der nu kan se deres job rykke væk fra hovedstaden.

- Borgmestrene skal komme med et tilbudskatalog om, hvad der er af muligheder for de her familier.

- De skal sørge for, at ægtefællen også kan få et job, hvis familien rykker ud i landet, at deres børn kan komme i daginstitutioner og skoler og så videre, siger Ulla Moth-Lund Christensen.

Hun mener, at regeringens plan er helt afhængig af, at de ansatte også kan se en fordel ved at rykke rødderne op og flytte til provinsen.

- Nu står vi med en masse mennesker, der helst skal flytte med, hvis det her skal virke. Hvis ikke de gider rykke med, kan det jo være lige meget. Så borgmestrene skal sælge sig selv, siger Ulla Moth-Lund Christensen.

Regeringen har afsat 400 millioner kroner til at gennemføre udflytningen. Det svarer til lidt mere end 100.000 kroner per arbejdsplads.

/ritzau/