FAKTA: Advarsel på advarsel om misrøgt i kommune

"Fuldstændig uforsvarligt", kalder Folketingets Ombudsmand en sag om en kommune, der fra 2011 til 2013 overhørte 11 nødråb fra myndigheder og borgere om et vanrøgtet søskendepar.

Her er et udpluk fra sagens akter:

* I september 2011 flytter søskendeparret med deres mor til den kommune, der nu kritiseres voldsomt for at lade stå til og ikke gribe ind for at redde børnene fra massiv svigt.

* Den kommune, som familien flyttede fra, underretter den nye kommune om, at man har haft familien i kikkerten i "de sidste mange år", og at familien flyttede væk, da man ville foretage "foranstaltninger".

* Den nye kommune - som er anonymiseret - får imidlertid "ikke gennemlæst" underretningen fra den tidligere kommune. Kommunen kalder dette "en beklagelig fejl".

* 25. januar 2012: Politiet underretter om, at søskendeparrets mor har haft børnene med på druk, og at de har været vidne til vold og trusler.

* 30. september 2012: Et af børnene indlægges på intensiv afdeling med en promille på 2,57. Han havde drukket to-tre liter rødvin, hedder det i dokumenterne. Kommunen venter to måneder med at "iværksætte en børnefaglig undersøgelse".

12. juni 2013: Efter at børnenes mor har været en tur i fængsel, anbringes børnene uden for hjemmet "uden samtykke". Genbehandlingsfristen fastsættes ved den lejlighed til to år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip