FAKTA: Advokatdrabet i fogedretten i København

En 67-årig morfar er tiltalt for at have skudt og dræbt advokat Anders Lindholt og forsøgt at dræbe sin tidligere svigersøn under et retsmøde sidste år. Sagen mod ham er indledt mandag i Retten på Frederiksberg.

Her er sagen ridset op:

* Politiet modtog alarm om en skudepisode i et retslokale i fogedretten i København tirsdag 16. september sidste år klokken 10.07.

* Skudepisoden kostede den 57-årige advokat Anders Lindholt livet, mens advokatens klient, gerningsmandens 31-årige tidligere svigersøn, blev såret.

* Skuddene blev affyret med et oversavet jagtgevær i retslokalet, inden gerningsmanden løb ud og affyrede skud mod den tidligere svigersøn på gangen foran retslokalet. I alt blev der affyret seks skud.

* Retssagen handlede om samværsretten med et treårigt barn i en skilsmissesag.

* Den 67-årige far til barnets mor mødte op i retten i stedet for datteren, da hun var syg.

* Dagen inden retssagen havde den 67-årige morfar savet sit jagtgevær over og skrevet et brev til politiet, som forklarede, hvorfor han skød advokaten og den tidligere svigersøn. Det var meningen, at han ville have skudt sig selv bagefter.

* Til retsmødet så han ingen anden udvej end at føre planen om at dræbe ud i livet, da dommeren truede med, at han ikke kunne komme med i retten næste gang.

Årsagen var, at morfaren og dommeren var uenige om, hvorvidt advokaten skulle tilbydes nogle papirer fra barnets mor.

Det fik morfaren til at tage geværet op af sin taske, hvorefter han skød to skud mod den tidligere svigersøn og derefter to skud mod advokaten. Morfaren har våbentilladelse.

* Kort efter episoden blev morfaren anholdt i nærheden af retten.

* Den 67-årige erkender sig i Retten på Frederiksberg skyldig i drabet på Anders Lindholt og drabsforsøg på sit barnebarns far.

* Spørgsmålet er nu, hvor hård en straf morfaren skal have. Der er afsat i alt to dage til sagen.

Kilder: Tiltaltes egen forklaring, optagelser fra fogedretten og anklageskrift i sagen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip