FAKTA: Amerikansk politi skyder mod sorte borgere

Skrevet af admin

08/04/2015

Mest læste i dag

Politiet i USA er i løbet af det seneste år blevet skarpt kritiseret i kølvandet på flere sager, hvor betjente har dræbt sorte borgere ved at affyre tjenestepistolen.

Der er ingen national database i USA, der registrerer antallet af politidrab, men herunder er en liste med nogle af dem, som har ført til flest raceuroligheder det seneste år.

* 4. april 2015: En 50-årig sort mand bliver dræbt af politiskud affyret af en 33-årig hvid betjent i byen Charleston, South Carolina. Betjenten bliver tiltalt for drab.

* 22. november 2014: Politimand skyder og dræber 12-årig sort dreng, som fægter med en legetøjspistol i Cleveland, Ohio.

* 21. november 2014: En sort 28-årig mand blev skudt og dræbt af en politimand i en trappeopgang i Brooklyn, New York.

* 9. oktober 2014: 18-årig sort teenager bliver skudt i St. Louis, Missouri, af en politibetjent, som ikke var i tjeneste.

* 9. august 2014: En betjent skyder en ubevæbnet sort teenager i Ferguson, Missouri, hvilket får uroligheder til at bryde ud i byen og en række andre steder i USA.

* 5. august 2014: Politiet skyder en ung, sort mand i et supermarked. Manden har en legetøjspistol, som kan købes i butikken, på sig.

/ritzau/