FAKTA: Arktiske aber vender tilbage til Roskilde

* Arctic Monkeys blev dannet i 2002 i Sheffield-forstaden High Green af Alex Turner (sang og guitar), Jamie Cook (guitar), Matt Helders (trommer) og Andy Nicholson (bass). Sidstnævnte forlod bandet kort efter udgivelsen af debuten i 2006 og blev erstattet af Nick O'Malley.

* I 2003 begyndte bandet at indspille demoer, som blev uddelt ved deres koncerter og spredt via internettet af publikum. Bandets popularitet i det nordlige England voksede via en MySpace-side, som ifølge medlemmerne var skabt af fans, og medierne begyndte at få interesse.

* I 2005 landede bandet en pladekontrakt med Domino efter at have spillet to velbesøgte koncerter på søsterfestivalerne i Reading og Leeds.

* Året efter udkom debutalbummet "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not", som er det hurtigst sælgende debutalbum i Storbritannien nogensinde.

* Siden har bandet udgivet "Favourite Worst Nightmare" (2007), "Humbug" (2009), "Suck It and See" (2011) og "AM" (2013).

* Lørdagens koncert på Orange er bandets fjerde på Roskilde Festival. De spillede på Arena i 2006, og på Orange i 2007 og 2011.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip