FAKTA: Arktiske aber vender tilbage til Roskilde

* Arctic Monkeys blev dannet i 2002 i Sheffield-forstaden High Green af Alex Turner (sang og guitar), Jamie Cook (guitar), Matt Helders (trommer) og Andy Nicholson (bass). Sidstnævnte forlod bandet kort efter udgivelsen af debuten i 2006 og blev erstattet af Nick O'Malley.

* I 2003 begyndte bandet at indspille demoer, som blev uddelt ved deres koncerter og spredt via internettet af publikum. Bandets popularitet i det nordlige England voksede via en MySpace-side, som ifølge medlemmerne var skabt af fans, og medierne begyndte at få interesse.

* I 2005 landede bandet en pladekontrakt med Domino efter at have spillet to velbesøgte koncerter på søsterfestivalerne i Reading og Leeds.

* Året efter udkom debutalbummet "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not", som er det hurtigst sælgende debutalbum i Storbritannien nogensinde.

* Siden har bandet udgivet "Favourite Worst Nightmare" (2007), "Humbug" (2009), "Suck It and See" (2011) og "AM" (2013).

* Lørdagens koncert på Orange er bandets fjerde på Roskilde Festival. De spillede på Arena i 2006, og på Orange i 2007 og 2011.

/ritzau/

 

Dagens Gossip