FAKTA: Avancerede hackerangreb rammer Danmark

* Særligt avancerede hackerangreb kaldes i fagsprog APT-angreb - Advanced Persistent Threat.

* En APT er et særligt avanceret, målrettet og vedholdende hackerangreb. Angriberne får adgang til et netværk ved benytte sig af sårbarheder i den software, som den angrebne part bruger.

* Endvidere bruger angriberne specialfremstillede hackerværktøjer, der gør dem i stand til at skjule sig i et kompromitteret netværk.

* APT-angreb sker oftest med sigte på at udøve spionage, særligt industrispionage, og det er derfor meget sandsynligt, at det ofte er statssponserede aktører, der står bag, vurderer Center for Cybersikkerhed.

* Centeret i Forsvarets Efterretningstjeneste har kendskab til, at danske myndigheder tidligere har været udsat for APT-angreb.

* Endvidere har et antal danske virksomheder, herunder virksomheder af betydelig størrelse og betydning for Danmark, været udsat for tilsvarende angreb.

* Center for Cybersikkerhed vurderer, at det er meget sandsynligt, at statsstøttede hackere står bag angrebene, og at danske myndigheder, virksomheder og organisationer fortsat vil blive udsat for APT-angreb.

* Samtidig vurderer Center for Cybersikkerhed, at det er sandsynligt, at flere myndigheder, virksomheder og organisationer allerede er blevet kompromitteret via APT-angreb uden at vide det.

Kilde: Trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed, Forsvarets Efterretningstjeneste.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip