FAKTA: Bendtners uheldige episoder i Wolfsburg

Skrevet af admin

25/04/2016

Dagens topnyheder

Nicklas Bendtner har siden skiftet til Wolfsburg i sommeren 2014 haft svært ved at tilkæmpe sig stabil spilletid, og den danske angriber er flere gange kommet på kant med klubledelsen og cheftræneren.

Mandag blev danskerens kontrakt ophævet, og han skal derfor på klubjagt.

Her er et overblik over episoderne, hvor Bendtner har skabt problemer for sig selv i den tyske klub.

* November 2014

Wolfsburg-træner Dieter Hecking fortæller til tyske medier, at han har haft en samtale med Nicklas Bendtner omkring danskerens attitude og indstilling til træning, som Hecking ikke er tilfreds med. Det er årsagen til, at Bendtner i flere kampe ikke har været udtaget til holdet.

* April 2015

Nicklas Bendtner kommer en time for sent til træning i Wolfsburg og bliver smidt af holdet til weekendens kamp mod Schalke 04 som straf.

* Maj 2015

Den samlede Wolfsburg-trup skal til et fanarrangement, hvor der skal skrives autografer, tages billeder og gives igen til de fans, der hver weekend bakker holdet op. Nicklas Bendtner melder som den eneste afbud, da han har hovedpine. Samme aften som fanarrangementet foregår, bliver Bendtner ifølge Kicker dog spottet på en restaurant sammen med nogle venner.

* Juli 2015

Cheftræner Dieter Hecking er så utilfreds med Nicklas Bendtners form og arbejdsindsats, at danskeren i flere dage bliver sat til at træne konditionstræning på egen hånd, mens resten af truppen træner sammen.

* Februar 2016

Mens resten af truppen rejser til udekamp i Champions League, poster vragede Nicklas Bendtner et billede på Instagram af sig selv og en stor Mercedes med teksten "På vej til endnu en session". I Wolfsburg er Volkswagen storsponsor og den absolut største bidragyder, hvorfor alle ansatte skal køre i Volkswagen-biler, når de optræder i klubregi. Andre bilmærker bliver ganske enkelt ikke lukket ind på træningsanlægget. Derfor var Wolfsburg-ledelsen alt andet end tilfreds med Bendtners Mercedes-billede. Sportsdirektør Klaus Allofs siger, at billedet kommer til at koste Bendtner penge.

* Marts 2016

Nicklas Bendtner kommer 45 minutter for sent til en morgentræning i en periode, hvor han i forvejen er langt fra spilletid, da han slet ikke er en del af Wolfsburg-truppen til kampene. Han bliver udelukket fra resten af morgentræningen og bliver sat til at løbe for sig selv til eftermiddagstræningen. Ifølge tyske medier er Bendtners agent, Ivan Marko Benes, rejst til Wolfsburg for at snakke med sportsdirektør Klaus Allofs. Allofs siger på et pressemøde, at sagen bliver klaret internt, men at den får konsekvenser.

Efter episoden midt i marts deltager Bendtner ikke længere i den kollektive træning, og den 31. marts meddeler Wolfsburg, at klubben har fritaget den danske angriber fra al træning. På sin hjemmeside tilføjer Wolfsburg, at der arbejdes på en løsning omkring danskerens fremtid i klubben, og at der snart træffes en beslutning.

* April 2016

Mandag 25. april bliver Nicklas Bendtners kontrakt ophævet, og danskeren er fri til at finde sig en ny klub, selv om han først kan få spilletilladelse fra næste sæson i de europæiske ligaer.

/ritzau/