FAKTA: Bombetrusler udløser ofte samfundstjeneste

* Straffelovens § 266: Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil to år.

* Tidligere sager om bombetrusler viser, at der skal en del til for at udløse en ubetinget fængselsstraf.

* I december 2012 blev en bombetrussel indtelefoneret til Handelshøjskolen i Aarhus. Skolen og en nærliggende børnehave med 50 børn blev evakueret. En mand og en kvinde blev i oktober sidste år idømt 30 dages betinget fængsel i sagen mod at udføre henholdsvis 40 og 30 timers samfundstjeneste.

* I december 2013 ringede en ung mand 112 og sagde, at en bombe ville gå af på Slagelse Gymnasium, som efterfølgende blev evakueret af politiet. I april blev en 18-årig mand idømt 30 dages betinget fængsel i sagen, mod at han udførte 30 timers samfundstjeneste.

* Tomme bombetrusler kan dog også ende med ubetinget fængsel. Det gjorde det, da en 55-årig mand i februar sidste år indtelefonerede en trussel mod Bilka i Holstebro. Det udløste en dom på 30 dages fængsel.

* Det er kun få dage siden, at en 18-årig mand blev varetægtsfængslet i en sag, der handler om tre bombetrusler mod feriecentret Lalandia på Lolland.

/ritzau/