FAKTA: Chr. Hansen tjener penge på yoghurt og ost

Skrevet af admin

22/10/2014

Mest læste i dag

Chr. Hansen er onsdag kommet med årsregnskab for 2013/2014, der viser et overskud på 1,3 milliarder kroner. Se her, hvordan virksomheden tjener penge.

* Chr. Hansen har tre forskellige forretningsdivisioner:

- Culture & Enzymes-divisionen fremstiller kulturer, enzymer og såkaldte probiotika til fødebranchen og især mejeribranchen.

- Health & Nutrition-divisionen fremstiller produkter til virksomheder, som gør sig inden for kosttilskud, modermælkserstatning, håndkøbsmedicin og dyrefoder.

- Natural Colors-divisionen fremstiller naturlige farver til fødevarebranchen. Det er især til is, mejeriprodukter, frugtblandinger, drikkevarer og færdigretter.

* Chr. Hansen er en verdensomspændende virksomhed, der blev grundlagt i 1874 af apoteker, fabrikant og godsejer Christian D.A. Hansen.

* Virksomheden har mere end 2500 medarbejdere fordelt på 30 lande. Hovedproduktionen foregår i Danmark, Frankrig, Tyskland og USA.

* Chr. Hansen har hovedsæde i Hørsholm nord for København. Administrerende direktør er hollænderen Cees De Jong, der har været topchef siden april 2013.

Kilde: Chr. Hansen.

/ritzau/