FAKTA: Danske sager om terrorstøtte

Politiet har onsdag sigtet en mand og to kvinder for terrorstøtte. De mistænkes for at have samlet penge ind til Islamisk Stat ved at sælge klistermærker gennem foreningen De Humanitære Hjerter.

Tidligere har domstolene behandlet flere sager om støtte til terrororganisationer.

* Økonomisk støtte til Hamas:

Foreningen al-Aqsa i Danmark blev i marts 2007 frifundet af Københavns Byret for at yde økonomisk støtte til den palæstinensiske bevægelse Hamas, som står på EU's terrorliste. Senere blev det også til en frifindelse i landsretten. Tiltalen drejede sig om overførsel af mere end en halv million kroner og forsøg på at sende yderligere 534.000 kroner.

* Tøjsalg var terrorstøtte:

Højesteret idømte i marts 2009 seks personer fra tøjfirmaet Fighters+Lovers betingede domme for salg af T-shirts til fordel for colombianske Farc og palæstinensiske PFLP. To fik fængsel i seks måneder. En fik fire måneder, og tre fik 60 dage. Sagen drejede sig om næsten 25.000 kroner.

* Økonomisk støtte til Farc og PFLP:

Talsmanden for foreningen Oprør, Patrick MacManus, straffes i 2010 med et halvt års betinget fængsel for forsøg på at overføre penge til PFLP og Farc. Oprindeligt sagde Oprør, at de havde overført 100.000 kroner, men under retssagen fastholdt MacManus, at det blot var et mediestunt.

* 72-årig dømt for PFLP-støtte:

Den 72-årig Anton Nielsen blev i 2011 idømt seks måneders fængsel - heraf fire måneder betinget - for indsamling af 17.700 kroner til PFLP.

* Støtte til PKK:

I disse dage nærmer den hidtil største sag om terrorstøtte sig sin afslutning i Københavns Byret. Her står 10 kurdiske mænd tiltalt for at have indsamlet op mod 140 millioner kroner til PKK, der står på EU's og USA's terrorlister. Sagen blev indledt i september sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip