FAKTA: Danske stjerner der er vendt hjem

Daniel Agger er lørdag blevet solgt fra Liverpool til Brøndby. Dermed bliver han en de største danske spillere, der er returneret til dansk fodbold efter et ophold uden for landets grænser.

* Allan Simonsen gjorde efter 11 år i udenlandske klubber som Borussia Mönchengladbach og FC Barcelona comeback til dansk fodbold i 1983. Han vendte hjem til hjerteklubben Vejle, hvor han begyndte sin karriere. Allan Simonsen havde stor succes i sine seks år i klubben i Nørreskoven, hvor han scorede 70 mål i 166 kampe og blandt andet var med til at vinde det danske mesterskab i 1984. Allan Simonsen stoppede karrieren i 1989.

* Preben Elkjær sluttede sin karriere med to år i Vejle Boldklub efter en årrække uden for landets grænser i klubber som FC Köln, Lokeren og Hellas Verona. Han scorede 12 mål i 39 kampe, men skader prægede hans tid i klubben. Elkjær spillede sin sidste kamp i karrieren for Vejle Boldklub i 1990, hvor han endda blev vist ud.

* Brian Laudrup vendte i 1999 tilbage til FC København efter en lang årrække i udlandet. Det blev dog kun et kort visit. Allerede efter en halv sæson meddelte Laudrup klubben, at han ville væk. Han nåede at spille 12 kampe og score to mål i sin korte tid i FC København. Brian Laudrup skiftede efterfølgende til Ajax Amsterdam, hvor han spillede en enkelt sæson, inden skader tvang ham til at stoppe karrieren i år 2000.

* Thomas Helveg begyndte og sluttede karrieren i OB. Han spillede 13 år i udlandet i blandt andet Udinese, AC Milan og Inter. Han skiftede til OB i 2007 fra den tyske klub Borussia Mönchengladbach. I OB var han blandt andet med til at vinde sølv to gange efter sin hjemkomst. Helveg stoppede karrieren 2010, men blev efterfølgende tilknyttet som assistenttræner i OB frem til 2013.

* Jesper Grønkjær skiftede i 2006 til FC København efter otte år i udlandet og senest et par korte ophold i henholdsvis Birmingham City, Atlético Madrid og VfB Stuttgart. I FC København etablerede Jesper Grønkjær sig som en af klubbens profiler og var med til at vinde fire mesterskaber og en pokaltitel. Han nåede 129 kampe for løverne og scorede 26 mål, inden han stoppede karrieren i 2011.

* Martin Jørgensen returnerede til AGF i 2010, hvor han også havde indledt sin karriere, efter 13 år i italiensk fodbold i Udinese og Fiorentina. Her har han blandt andet været med til at sikre AGF en femteplads i 2011/2012, hvilket var den bedste placering i 15 år. Martin Jørgensen var dog også med til at rykke ud af Superligaen i den forgangne sæson. 38-årige Martin Jørgensen er stadig aktiv.

/ritzau/

 

Dagens Gossip