FAKTA: Danskernes sæson i NHL

26 ud af NHL's 30 hold har spillet sæsonens 82 grundspilskampe. De sidste to kampe spilles natten til mandag.

Her kan du se en oversigt over, hvordan det er gået danskerne i NHL's grundspil denne sæson:

* Frans Nielsen, New York Islanders

Nielsen har været med i samtlige Islanders' 81 kampe. Her er det blevet til 20 mål og 32 assist. Frans Nielsens klub er en af de fire klubber, der er i aktion natten til mandag. Derefter kan han se frem til at være med i NHL-slutspillet.

* Frederik Andersen, Anaheim Ducks

Den danske målmand har delt spilletiden med John Gibson i Anaheim, og derfor er det blot blevet til 42 kampe i denne sæson. To gange har han været med til at holde målet rent, og han får mulighed for at udbygge den statistik i slutspillet, hvor Anaheim er med. Først mangler Anaheim dog en grundspilskamp natten til mandag.

* Mikkel Bødker, Arizona Coyotes og Colorado Avalanche

Undervejs i sæsonen blev Bødker handlet, og han skiftede Arizona ud med Colorado. Alligevel har danskeren været med i 80 kampe, og han har tegnet sig for 51 point fordelt på 17 mål og 34 assist. Colorado missede dog slutspillet.

* Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets

Debutsæsonen blev en personlig succes for 20-årige Nikolaj Ehlers, der fik 72 kampe på isen og lavede 38 point for Winnipeg Jets fordelt på 15 mål og 23 assist. Winnipeg er ikke kvalificeret til slutspillet.

* Jannik Hansen, Vancouver Canucks

Med 38 point i 67 kampe viste 30-årige Jannik Hansen, at han fortsat er til at regne med efter at have spillet mere end 500 kampe i NHL. Danskerens 22 mål og 16 assist sendte dog ikke Vancouver i slutspillet.

* Lars Eller, Montreal Canadiens

Der bliver heller ikke noget slutspil for Lars Eller og Montreal. Danskeren spillede 79 kampe for klubben, og dem udnyttede han til at lave 13 mål og 13 assist.

* Oliver Bjorkstrand, Columbus Blue Jackets

I slutningen af sæsonen nåede Oliver Bjorkstrand at få sine første 12 kampe i NHL. Det slap han godt fra med fire mål og fire assist. Bjorkstrand fik chancen på et tidspunkt, hvor Columbus' mulighed for at komme i slutspillet allerede var forduftet.

* Nicklas Jensen, New York Rangers

Det er ikke blevet til kampe i denne sæson for Nicklas Jensen i New York Rangers. Det kan dog nås endnu, da klubben er kvalificeret til slutspillet, hvor danskeren formentlig vil være skrevet på truplisten, selv om spilletid synes langt væk. Tidligere har han spillet 24 NHL-kampe for Vancouver Canucks.

Kilde: NHL.com

/ritzau/

 

Dagens Gossip