FAKTA: De franske gidseldramaer minut for minut

Franske specialstyrker jagtede i løbet af natten til fredag de to mistænkte fra Charlie Hebdo-massakren i et skovområde nord for Paris.

88.000 franske politibetjente og militærfolk deltog i menneskejagten på de to brødre, Cherif Kouachi og Said Kouachi.

Læs herunder, hvordan dagen udviklede sig:

* 9:22: Der rapporteres om skud i forbindelse med en biljagt nordøst for Paris. Det er i det område, politiet jagter de to brødre.

* 9:38: Der er opstået en gidseltagning i den franske by Dammartin-en-Goële. De mistænkte brødre er blevet identificeret på stedet for gidselstagningen.

* 10:10: Ifølge tv-stationen Itele er politiet begyndt at forhandle med de to gidseltagere, der har forskanset sig i en virksomhed, der producerer reklamer og tryksager. Der er meldinger om, at Kouachi-brødrene har taget mindst ét gidsel.

* 12:01: Den franske lokalpolitiker Yves Albarello siger til tv-kanalen iTele, at de massakre-mistænkte brødre skal have sagt til politiet over telefonen, at de er klar til at dø som martyrer. Franske specialstyrker har omringet den bygning, de opholder sig i.

* 13:34: En mand, der i forvejen er mistænkt for torsdag at have dræbt en kvindelig betjent i den franske hovedstad, tager mindst fem gidsler i et jødisk supermarked i Porte de Vincennes-kvarteret i det østlige Paris.

Politikilder har tidligere bekræftet, at manden bag torsdagens drab på betjenten kender de to Kouachi-brødre.

* 16:30: Gidseltageren i supermarkedet, som politiet identificerer som den 32-årige Amedy Coulibaly, truer med at dræbe gidslerne, hvis politiet stormer den bygning, hvor de to eftersøgte brødre har forskanset sig.

* 17:21: Kouachi-brødrene er dræbt i forbindelse med en politiaktion, og deres gidsel er befriet, rapporterer det franske nyhedsbureau AFP.

* 17:22: Samtidig med politiaktionen mod de mistænkte terrorister lyder flere eksplosioner ved det andet gidseldrama i supermarkedet i Porte de Vincennes.

* 17:35: Gidseltageren i supermarkedet er død, skriver avisen Le Monde.

* 18:02: Mindst fire gidsler meldes dræbt i forbindelse med aktionen i det jødiske supermarked, siger sikkerhedskilder på stedet.

18:13: Fire gidsler meldes hårdt såret i supermarkedet.

Kilder: AFP, Reuters og adskillige franske medier

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip