FAKTA: De franske gidseldramaer minut for minut

09/01/2015 20:00

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Franske specialstyrker jagtede i løbet af natten til fredag de to mistænkte fra Charlie Hebdo-massakren i et skovområde nord for Paris.

88.000 franske politibetjente og militærfolk deltog i menneskejagten på de to brødre, Cherif Kouachi og Said Kouachi.

Læs herunder, hvordan dagen udviklede sig:

* 9:22: Der rapporteres om skud i forbindelse med en biljagt nordøst for Paris. Det er i det område, politiet jagter de to brødre.

* 9:38: Der er opstået en gidseltagning i den franske by Dammartin-en-Goële. De mistænkte brødre er blevet identificeret på stedet for gidselstagningen.

* 10:10: Ifølge tv-stationen Itele er politiet begyndt at forhandle med de to gidseltagere, der har forskanset sig i en virksomhed, der producerer reklamer og tryksager. Der er meldinger om, at Kouachi-brødrene har taget mindst ét gidsel.

* 12:01: Den franske lokalpolitiker Yves Albarello siger til tv-kanalen iTele, at de massakre-mistænkte brødre skal have sagt til politiet over telefonen, at de er klar til at dø som martyrer. Franske specialstyrker har omringet den bygning, de opholder sig i.

* 13:34: En mand, der i forvejen er mistænkt for torsdag at have dræbt en kvindelig betjent i den franske hovedstad, tager mindst fem gidsler i et jødisk supermarked i Porte de Vincennes-kvarteret i det østlige Paris.

Politikilder har tidligere bekræftet, at manden bag torsdagens drab på betjenten kender de to Kouachi-brødre.

* 16:30: Gidseltageren i supermarkedet, som politiet identificerer som den 32-årige Amedy Coulibaly, truer med at dræbe gidslerne, hvis politiet stormer den bygning, hvor de to eftersøgte brødre har forskanset sig.

* 17:21: Kouachi-brødrene er dræbt i forbindelse med en politiaktion, og deres gidsel er befriet, rapporterer det franske nyhedsbureau AFP.

* 17:22: Samtidig med politiaktionen mod de mistænkte terrorister lyder flere eksplosioner ved det andet gidseldrama i supermarkedet i Porte de Vincennes.

* 17:35: Gidseltageren i supermarkedet er død, skriver avisen Le Monde.

* 18:02: Mindst fire gidsler meldes dræbt i forbindelse med aktionen i det jødiske supermarked, siger sikkerhedskilder på stedet.

18:13: Fire gidsler meldes hårdt såret i supermarkedet.

Kilder: AFP, Reuters og adskillige franske medier

/ritzau/