FAKTA: De hårdeste straffe i narkosager

Fire mænd har onsdag i Østre Landsret fået stadfæstet deres straf for omfattende narkosmugling, hvor hovedmanden fik den hårdest mulige straf.

27-årige Peter Jonas Kampsø er blevet idømt 16 års fængsel. Det er som udgangspunkt den hårdeste dom, man kan få for narkoforbrydelser.

Her er den og nogle af de seneste års narkosager med de længste straffe:

* 16, 15, 14 og 14 års fængsel til henholdsvis Peter Jonas Kampsø, Ilia Nikolaev, Nick Hjørdrup Leisten og Kasper Asmussen. Ilia Nikolaev blev samtidig udvist for bestandig af Danmark til Rusland.

16. september 2015 stadfæster Østre Landsret straffen til de fire mænd. De bliver i landsretten dømt for indsmugling af mellem 130 og 150 hård narkotika, som blev opblandet eller skulle opblandes til mellem 240 og 280 kilo hård narkotika.

Mændene blev først dømt 30. juni 2014 i Retten på Frederiksberg. Her blev Boris Andersen også dømt i sagen. Han fik 12 års fængsel, men valgte i modsætning til de fire andre ikke at anke dommen.

* 15 års fængsel til Darko Babovic i en narkosag med politiagenter. I samme sag er en anden mand dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling, men når han bliver rask, skal han også afsone 15 år. De to blev blandt andet dømt for forsøg på smugleri af op mod 500 kilo kokain fra Sydamerika.

Dømt 11. juni år i Københavns Byret. De to mænd har anket dommen.

* 14 års fængsel til Hells Angels-rockeren Thomas Kjærsgaard Boel for besiddelse af omkring 50 kilo amfetamin. Dømt 23. juni 2014.

* 16 års fængsel til to mænd, Søren Mikkelsen og Kim Petersen, der i Herringløse ved Roskilde drev en laboratorielignende virksomhed og blev dømt for cirka 200 kilo amfetamin og kokain. Dømt i 2011.

* 15 og 14 år til Rafal Borowiec og Krysziof Kijas, der drev en slags narkofabrik ved Helsinge i Nordsjælland. De arbejdede sammen med golftræneren Lars Østergaard, der fik 14 år. Dømt i 2011.

* 16 år til Claus Malmqvist, der blev dømt for at stå bag indsmuglingen af 13 ton hash på skibet Atlantic Privateer og forsøg på at indsmugle et halvt ton kokain. Dømt i 2009.

/ritzau/

 

Dagens Gossip