FAKTA: De mest alvorlige børnesager

En række alvorlige sager om overgreb og omsorgssvigt af børn fik i 2012 partierne bag den såkaldte satspulje til at bevilge Børns Vilkår otte millioner kroner til at føre erstatningssager mod det offentlige på børnenes vegne.

Læs her om nogle af sagerne:

* Brønderslev: Et forældrepar fra Serritslev uden for Brønderslev blev i 2011 i Vestre Landsret dømt for systematisk vold, vanrøgt og misrøgt mod ni sammenbragte børn.

* Tønder: En 47-årig mand idømtes i 2007 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter og for at have stillet hende til rådighed for andre mænd.

* Rebild: En 56-årig nordjysk far bliver af Vestre Landsret i 2012 idømt 12 års fængsel for groft misbrug af otte børn, heriblandt seks af sine egne.

* Esbjerg: En 41-årig familiefar fra Esbjerg blev i 2011 idømt syv års fængsel for at have begået sexovergreb mod otte børn gennem mere end 20 år.

* For at barnet kan få erstatning, skal myndighederne have haft kendskab til eller mistanke om, at barnet blev udsat for overgreb eller omsorgssvigt, for eksempel via underretninger.

* Myndighederne skal have undladt at gribe ind, trods viden eller mistanke om det, barnet har været udsat for.Kilder: Ritzau, Børns Vilkår

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip