FAKTA: De ni ebola-tilfælde i USA

New York har torsdag lokal tid registreret sit første tilfælde af ebola, efter at en 33-årig læge er blevet bekræftet smittet med den frygtede sygdom. Få her et overblik over ebola-tilfældene i USA.

* Lægen i New York: 33-årige Craig Spencer diagnosticeres med ebola 23. oktober, efter at han er kommet hjem fra at have arbejdet for Læger Uden Grænser i det ebolaramte land Guinea.

* Sygeplejerskerne: Nina Pham og Amber Vinson bliver de to første personer smittet i USA. Sygeplejerskerne på henholdsvis 26 og 29 år blev udsat for smitten, da de behandlede en ebolapatient på det hospital i Dallas, hvor de begge arbejder.

* Freelanceren: Den amerikanske freelancefotograf Ashoka Mukpo arbejdede for NBC News, da han blev smittet med ebola i Liberia. Han blev efterfølgende fløjet til USA for at modtage behandling. 21. oktober blev han erklæret rask.

* Liberieren i Dallas: Thomas Eric Duncan var den første person, der blev diagnosticeret med ebola i USA. Det skete i slutningen af september, efter at han ad flere omgange havde søgt hjælp på et hospital i Dallas, Texas, for sine symptomer. Duncan døde 8. oktober.

* Emory-patienten: En uidentificeret kvinde blev smittet med ebola i Sierra Leone og blev efterfølgende fløjet til USA for at modtage behandling på Emory University Hospital. Hun blev erklæret rask og udskrevet 19. oktober, men har under hele forløbet ønsket at være anonym.

* Missionærerne: Tre amerikanske missionærer, der arbejdede for kristne organisationer i Liberia, blev som de første amerikanere under det nuværende udbrud smittet med ebola. Kent Brantly og Nancy Writebol modtog behandling på Emory University Hospital, mens Rick Sacra blev behandlet på Nebraska Medical Center. De er alle erklæret ebola-fri.

Kilde: Reuters

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip