FAKTA: De seks sager om hashsalg i fristaden

I marts sidste år blev knapt 80 personer anholdt og sigtet for handel med hash i Christianias Pusherstreet. Fredag falder der dom i den første af i alt seks sager, hvor 77 personer er tiltalt. Resten af sagerne ventes afgjort i løbet af foråret.

* Sagskomplekset består af seks sager, som er rettet mod salg fra hashboder i Pusherstreet.

* 77 personer er tiltalt for handel med 6,8 ton hash i alt. I den første sag, som afgøres fredag, er 10 personer - tre kvinder og syv mænd - tiltalt for handel med 1,8 ton hash.

* Ifølge anklagemyndigheden skal sagerne ses som ét samlet sagskompleks om salg af hash i fristaden.

* I komplekset er der ud over de seks sager også en sag om leverancen af hash til Pusherstreet. Den blev afgjort 6. januar i år. Her blev syv personer idømt fængselsstraf på mellem 2,5 og syv år.

* De syv store retssager udspringer af politiets operation "Nordlys", der kulminerede 13. marts sidste år med op mod 80 anholdelser på mere end 150 adresser på Sjælland, hvor formodede bagmænd til organiseret kriminalitet opholdt sig.

* Operation Nordlys er den største nogensinde mod organiseret kriminalitet på Christiania.

* Politiets Task Force Pusherstreet, som blev oprettet 1. september 2012 af Københavns Politi, skønner, at hashsalget i Pusherstreet er faldet med omkring 30 procent siden Operation Nordlys sidste år.

Kilder: Ritzau, Task Force Pusherstreet

/ritzau/

 

Dagens Gossip