FAKTA: De seneste års vindere af X Factor

Fredag aften er 15-årige Emilie Esther blevet kåret til vinder af X Factor 2015 efter at have optrådt i Jyske Bank Boxen i Herning.

Her følger en liste over de danske vindere af X Factor:

* 2008 - 15-årige Martin fra Ørum i Midtjylland går hele vejen i den første sæson af talentshowet og bliver den første, danske vinder af talentshowet.

* 2009 - Færøske Linda løber med sejren. Hun vinder med sangen "Det bedste til sidst" foran et publikum i DR Byens Studie 5 - og mere end to millioner tv-seere.

* 2010 - Skolelæreren Thomas synger sig til X Factor-sejren, blandt andet hjulpet på vej af en optræden med Medina i finalen. Samtidig er det første gang, at finalen finder sted i Parken.

* 2011 - Igen foregår X Factor-finalen i Parken, og dette år bliver det til en sejr til den 15-årige Sarah.

* 2012 - X Factor rykker finalen tilbage til Boxen i Herning. Her bliver det til en hjemmebanesejr til Ida fra Videbæk i Vestjylland.

* 2013 - Igen løber finalen af stablen fra Boxen i Herning, hvor den countryinspirerede singer-songwriter Chresten, fra Bækmarksbro i Vestjylland, bliver kåret til vinder.

* 2014 - For første gang i dansk X Factor-historie sejrer en gruppe i konkurrencen. Det er Anthony og Jasmin, tilsammen Anthony Jasmin, der løber af sted med sejren.

* 2015 - Vinderen bliver 15-årige Emilie Esther med finalesangen "Undiscovered". Sejren er hentet hjem i en udsolgt Boxen i Herning.

Kilde: Danmarks Radio.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip